Take a fresh look at your lifestyle.

U NJEMAČKOJ ZATVORENO 167 OBJEKATA: Miševi, pokvarena hrana, nehigijenski uvjeti….

1,310

U Stuttgartu je zatvoreno 167 objekata zbog grubog kršenja propisa vezanih za sigurnost hrane i sanitarnih propisa.

U restoranima su otkriveni miševi, neispravna hrana, a preko 50 ljudi je izrazilo sumnju da se zarazilo u nekom od restorana.

Povlačenje nejestive hrane iz prometa, zaštita životinja ili sprječavanje prodaje krivotvorene kozmetike, samo su neke od zadaća Službe za kontrolu hrane, zaštitu potrošača i veterinarstvo.

Kako je objavio Grad Stuttgart na svojoj službenoj stranici Odjel je 2. avgusta predstavio bilancu za 2021. godinu.

Zaključak: inspektori su zabilježili više prekršaja nego prethodne godine i svojim kontrolama su osigurali sigurnost potrošača.

“U 2021. godini suočili smo se s velikim izazovom u području inspekcije hrane kako bismo osigurali najvišu moguću razinu sigurnosti za potrošače i u isto vrijeme zaštitili naše inspekcijsko osoblje što je moguće bolje od infekcije koronom”, rečeno je iz ovog odjela.

Provjereno je ukupno 4379 od 11678 prehrambenih tvrtki registriranih u Stuttgartu.

“To je manje nego u vrijeme prije korone, što se može objasniti time da su mnoge tvrtke zatvorile zbog pa,ndemije.

Osim toga, mnogi veliki festivali i događanja na kojima bismo inače provjeravali mobilne ugostiteljske prodajne štandove otkazani su zbog korona virusa”, objašnjeno je.

U pravilu se radilo o manjim prekršajima koje su restorani brzo otklanjali.

No, zbog grubih prekršaja moralo je biti zatvoreno 167 tvrtki, što je također znatno više nego prethodne godine, kada je zatvorena 131 firma.

“U 245 slučajeva građani su prijavili nehigijenske uvjete, najezde štetočina ili druge smetnje u restoranima”, naveo je Grad Stuttgart na službenoj stranici.

Čak 53 osobe su prijavile sumnje na bolesti izazvane hranom koju su konzumirali u restoranu.

Grad je na Twitteru objavio fotografije stanja koje je zatekao u restoranima. Na fotografijama se vidi vlaga na hrani, prljavština u restoranima i slično.