Take a fresh look at your lifestyle.

TROPSKE NOĆI NAJAVLJENE ZA NJEMAČKU: Evo gdje će biti posebno vruće

1,329

Noći su još uvijek u Njemačkoj ugodne sa puno svježeg zraka. Prema najavama njemačkih meteorologa to bi se trebalo promijeniti ovaj vikend.

U Njemačku stiže vrući val iz Španjolske. Zrak će postati ne samo topliji, već i vlažniji.

“Jedno je vrućina tijekom dana, a drugo su tropske noći. U subotu će najvlažnije vrijeme biti u pojasu od Sjeverne Rajne-Vestfalije do Mecklenburg-Western Pomeranije i Sjevernog Brandenburga.

Ni u ostalim regijama vrućina neće biti ugodna”, prenose njemački mediji riječi prognostičara.

Nedjelja još uvijek sa sobom nosi neke vremenske neizvjesnosti, ali je vjerojatno da će sparno vrijeme biti u cijeloj jugoistočnoj polovici Njemačke, odnosno od Saarlanda i Baden-Württemberga do Saske.

Ekstremno topla noć

U nedjelju ujutro se u mnogim dijelovima Njemačke temperature neće spustiti ispod 20 stupnjeva.

Za RTL meteorološki stručnjak Paul Heger je rekao: “Noć na subotu bit će tropska, posebno u NRW, s temperaturama koje neće ići ispod 20 stupnjeva.

Najniže temperature od oko 23 stupnja mogu se zabilježiti u unutrašnjosti zemlje. To se također odnosi na jug Donje Saske i eventualno neka mjesta na Gornjoj Rajni”.

Heger je rekao kako će tropske noći biti zabilježene i na jugozapadu zemlje, ali i na rubu Alpa.

Pojedine prognoze kažu kako u pojedinim mjestima temperature tijekom noći neće pasti ispod 26 stupnjeva.

“To je ekvivalentno ekstremnom toplinskom stresu. Nadajmo se da neće biti tako loše”, kaže Heger.

Što je tropska noć?

Ako se temperature noću ne spuste ispod 20 stupnjeva, onda govorimo o tropskoj noći. Tropske vrućine su češće u gradovima, nego u ruralnim područjima.

Ovo je prvi ovogodišnji toplinski val u Njemačkoj. Budući da vrućina dolazi i preko Francuske, posebno su pogođena područja na zapadu i jugozapadu zemlje.