Take a fresh look at your lifestyle.

TRGOVINE U NJEMAČKOJ I AUSTRIJI: Trgovački lanac uvodi veliku promjenu – evo na šta će se kupci morati naviknuti

1,130

OBI, njemačka tvrtka za maloprodaju kućnih potrepština sa sjedištem u Wermelskirchenu, u Njemačkoj i Austriji ukida tiskanu verziju reklamnog kataloga i prelazi samo na digitalnu verziju.

OBI posjeduje 668 trgovina u Europi, od čega 351 u Njemačkoj. Uprava trgovačkog lanca ovim potezom želi doprinijeti zaštiti okoliša te doći do većeg broja mlađih kupaca.

– Ovo je prekretnica koja će promijeniti svakodnevni život naših kupaca. Katalog koji je dosad izlazio u tiskanom izdanju, izlazit će samo u digitalnom.

Odnosno, moći će se naći na internetu. Digitalno tržište je budućnost, objavili su iz OBI-ja.

Izvršni direktor Obija Sergio Giroldi objašnjava da će kraj nacionalnog tiskanog kataloga uštedjeti “puno papira, energije, kemikalija, drva i vode”.

– Ovo je odgovoran i održiv korak u interesu okoliša. Tisak nije kanal budućnosti. S obzirom na brojke, opseg promjene postaje jasan.

Tjedna naklada reklamnih kataloga u Njemačkoj i Austriji iznosila je oko 11,5 milijuna, rekao je Christian von Hegel, izvršni direktor korporativnog marketinga tvrtke Obi.

Christian van Hegel je kaže kako bi povećane cijene papira i nestašice papira, koje utječu i na druge sektore gospodarstva, ubrzale drastičnu promjenu u komunikaciji s kupcima.

– Konkretno, ova transformacija uzrokuje odmak od masovnog proizvoda prema digitaliziranom izvoru informacija i savjeta u obliku “heyObi aplikacije”.

Kupci mogu koristiti “heyObi” kako bi razgledali ponudu na digitalnoj ploči prije nego što odu u trgovinu i izravno kontaktiraju zaposlenike Obija, rekao je Christian von Hegel.

Prema pisanju Lebensmittel Zeitunga, ne samo nedostatak papira, već i ponašanje potrošača koje se značajno promijenilo posljednjih godina bilo je presudno za odluku grupe da se oprosti od reklamnih kataloga.

Digitalnom komunikacijom nastoji se individualnije obraćati kupcima i ciljano iskoristiti mnoge mogućnosti digitalizacije kako bi se u konačnici pridobili posebice kupci od 30 do 40 godina.