Take a fresh look at your lifestyle.

TEMPERATURE I DO 40 STEPENI: Meteorolozi objavili kad će biti najtopliji dan i u kojoj njemačkoj saveznoj zemlji

1,243

Njemačku očekuje toplinski val u kojem će temperature dosezati i do 40 stupnjeva. Tako visoke temperature očekuju se sredinom srpnja.

– Posebno bi trebalo biti vruće u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Saarlandu, Falačkom-Porajnju, Baden-Württembergu i zapadnoj Bavarskoj.

S druge strane, na istoku Njemačke i u obalnim regijama temperature bi trebale biti puno ugodnije, kaže Britta Siebert-Sperl iz WetterKontora.

Od nedjelje (17. jula) do subote (23. jula) najavljene su posebno visoke temperature. Prema sadašnjim prognozama, najtopliji dan u Njemačkoj bit će subota, 23. jula.

Ovako izgledaju detaljne prognoze za razdoblje predviđenog toplinskog vala od nedjelje (17. jula) do subote (23. jula) prema podatcima wetter.com:

Hessen (Frankfurt na Majni): U Frankfurtu na Majni temperature bi trebale ostati stalno visoke između 28 i 30 stupnjeva. Očekuje se do 14 sunčanih sati uz malo oblaka.

Falačko-Porajnje (Koblenz): I u Koblenzu bi temperature trebale ostati između 28 i 38 stupnjeva, ne očekuje se naoblačno vrijeme.

Baden-Württemberg (Stuttgart): U Stuttgartu se temperature penju do 38 stupnjeva s do 14 sunčanih sati dnevno. Nema izgleda za kišu ili zahlađenje.

Bavarska (Würzburg): U zapadnoj Bavarskoj očekuju se temperature između 30 i 39 stupnjeva. Do 14 sunčanih sati dnevno, no povremeno se predviđa oblačno vrijeme.

Berlin: U glavnom gradu od 24 do 39 stupnjeva. Uključujući mnogo dana sa samo 24 stupnja i oblačnim vremenom.

Brandenburg (Potsdam): Stanovnici Brandenburga mogu očekivati ​​24 do 40 stupnjeva i do 15 sunčanih sati.

Bremen: 24 do relativno blagih 37 stupnjeva, oblačno će biti nekoliko dana i do 15 sunčanih sati dnevno.

Hamburg: U Hamburgu će ponegdje biti pretežno oblačno, što znači da su temperature često niže i kreću se između 22 i 37 stupnjeva.

Mecklenburg-Zapadno Pomorje (Rostock): U Rostocku se temperature zadržavaju na 20 do 28 stupnjeva, samo bi u subotu, 23. jula, trebalo biti preko 38 stupnjeva. Osim toga, očekuje se više naoblake i manje sunčanih sati.

Mecklenburg-Zapadno Pomorje (Sassnitz na Rügenu): U Sassnitzu na otoku Rügenu trebalo bi biti manje vruće: prognozira se najviše od 21 do 24 stupnja, šest do sedam sunčanih sati i malo oblačno vrijeme gotovo svaki dan.

Donja Saska (Hannover): 25 do 39 stupnjeva u Hannoveru. Većina dana je između 12 i 15 sunčanih sati i bez oblačnog vremena.

Donja Saska (Cuxhaven): Ostaje razmjerno blago vrijeme na obali Donje Saske: predviđa se do 15 sunčanih sati, ali samo 21 do 28 stupnjeva.

Sjeverna Rajna-Vestfalija (Köln): U Kölnu će se temperature zadržati između 28 i 39 stupnjeva, do 14 sunčanih sati i najavljeno malo oblaka.

Saarland (Saarbrücken): Nijedan dan ispod 30 stupnjeva u Saarbrückenu, temperature bi trebale biti između 30 i 39 stupnjeva, ali oblačno vrijeme nekoliko dana.

Saska (Dresden): Dresden očekuje 25 do 38 stupnjeva. Često više od 15 sunčanih sati dnevno i nekoliko dana s oblačnim vremenom.

Saska-Anhalt (Magdeburg): Magdeburg očekuju veći skokovi temperature. Očekuje se porast temperatura od 25 stupnjeva do preko 40 stupnjeva. Prognozira se do 15 sunčanih sati uz malo oblačnog vremena.

Schleswig-Holstein (Flensburg): U Flensburgu se temperature kreću od 20 do 28 stupnjeva, samo jedan dan bit će više od 30 stupnjeva, kad će temperatura doseći 36 stupnjeva.

Sunčanih sati između 5 i 15 dnevno, a ponegdje se može očekivati ​ oblačno vrijeme.

Schleswig-Holstein (Sankt-Peter-Ording): S 20 do 26 stupnjeva, na obali Schleswig-Holsteina također će ostati ugodno blago, jedan dan će padati slaba kiša i biti vjetrovito.

Thüringen (Erfurt): 24 do 38 stupnjeva, većina dana iznad 30 stupnjeva predviđa se za Erfurt, kao i do 15 sunčanih sati dnevno i bez oblačnog vremena.