Take a fresh look at your lifestyle.

ŠTA SE DOGAĐAJA?: Popularni proizvodi nestaju s polica njemačkih trgovina

1,141

Svatko tko ide u diskont u Njemačkoj želi uštedjeti novac, a ipak kupiti kvalitetne proizvode. Imaju mnogo robe vlastite robne marke, što kupci rado prihvaćaju.

Ali diskonti ne mogu bez proizvoda velikih i poznatih marki. S jedne strane zato što kupci to traže, a s druge strane zato što to kupca privlači. Ali to bi se uskoro moglo promijeniti, pišu njemački mediji.

Ponuda brendiranih proizvoda već se prorjeđuje

Staklenka Nutelle, slasni Danone jogurt ili Haribo gumeni medvjedići – svako ko ide u kupovinu u diskont, naravno, pretpostavlja da su stvarno veliki brendovi dostupni i tamo.

Ali ponuda popularnih proizvoda se već prorjeđuje. U Lidlu je bilo proizvoda Danonea, Müllermilcha, Henkela ili Beiersdorfa koji su bili ograničeno ili nikako dostupni, navode njemački mediji.

U Aldi Nordu trenutno nedostaje primjetan broj Nestlé proizvoda.

A u Aldi Südu Henkelov asortiman je ozbiljno prorijeđen, Danonea već neko vrijeme nema na policama, navodi se u izvješću.

Prema riječima upućenih, sukobi oko poskupljenja, problemi s isporukom, ali i ukidanje pojedinih artikala razlozi su praznih polica.

No, prije svega poskupljenje ovih proizvoda navodi se kao glavni razlog što diskonteri već sada imaju problema s proizvodima poznatih marki.

Kako brendirani proizvodi postaju sve skuplji, sve se češće zadržavaju na policama.

Diskonteri primjećuju da im se na policama zadržavaju skuplji i poznati proizvodi.

Aldi i Lidl pojačavaju pritisak na proizvođače

Poznate marke više ne privlače kupce kao prije: ponude s poznatim proizvodima koji su na akciji više nemaju učinak da dovode više kupaca u poslovnice.

Aldi i Lidl stoga pojačavaju pritisak na proizvođače i prijete skidanjem iz ponude. Oba diskontera trenutno ispituju koji se artikli iz asortimana mogu izostaviti.

Očekuju da će se raspoloženje potrošača i dalje pogoršavati zimi zbog visokih cijena energije i plina.

S druge strane prodaja vlastitih robnih marki već mjesecima raste u oba diskonta u mnogim zemljama, javljaju mediji.

Prodaja u diskontu ove godine je bila značajno bolja od prodaje u maloprodajama punog asortimana kao što su Rewe ili Edeka.