Take a fresh look at your lifestyle.

TURČIN I SRBIN NANIJELI MILIONSKU ŠTETU MERCEDESU: Osumnjičeni da su godinama krali motore I mjenjače iz skladišta

3,305

Trojica muškaraca su osumnjičena da su godinama krali motore i mjenjače iz Mercedes-Benza.

Dvojica su u pritvoru, a za trećim počiniteljem ovog kaznenog dijela se traga.

Trojica muškaraca navodno su tijekom godina krali motore i mjenjače vrijedne nekoliko milijuna eura od proizvođača automobila u Stuttgartu.

Kako javljaju mediji iz Stuttgarta, a prenosi Fenix-magazin krađa je počinjena u automobilskoj kompaniji Mercedes-Benz.

Opsežna istraga kriminalističke policije dovela je do osumnjičenih.

“Policijski službenici uhitili su u utorak (16.08.2022.) dvojicu osumnjičenika u dobi od 52 i 57 godina koje se sumnjiči da su zajedno s trećim 36-godišnjim osumnjičenim ukrali motore s unutarnjim izgaranjem i automatske mjenjače vrijedne nekoliko milijuna eura”, priopćila je policija.

Tijekom pretraga stanova u Esslingenu, Stuttgartu i u četvrti Schwäbisch Hall, kao i skladišta u Backnangu, istražitelji su zaplijenili brojne dokaze, uključujući i ukradene dijelove.

Tokom pretresa dvojica muškaraca su pronađena i uhićena.

Krađa u Mercedes-Benzu: više od 100 motora i 500 mjenjača ukradeno

Muškarci su optuženi da su od veljače 2020. ukrali više od 100 motora s unutarnjim izgaranjem i više od 500 automatskih mjenjača u vrijednosti od nekoliko milijuna eura iz središnjeg skladišta Mercedes-Benza u Stuttgartu.

Prema navodima policije, dvojica sada uhićenih muškaraca bili su zaposleni u centralnom skladištu.

Sudija je u utorak izdao naloge za uhićenje dvojice muškaraca starih 52 i 57 godina, objavili su u četvrtak policija i tužitelji u Stuttgartu.

“Pretragom su pronađeni i uhićeni 52-godišnji Srbin i 57-godišnji Turčin. Sudac je u utorak izdao postojeće uhidbene naloge i proveo ih. Istraga o tome gdje se nalazi treći osumnjičenik (36) je nastavljena”, rečeno je iz policije.

Tek prošle godine doznalo se da je zaposlenik Mercedesa u ranoj smjeni godinama krao automobilske dijelove iz tvornice u Sindelfingenu.

Pričinjena šteta nije višemilijunska, kao u ovom slučaju, već su ukradeni autodijelovi ukupne vrijednosti oko 800.000 eura.