POSLEDNJA ZEMLJA NA KOJU STE POMISLILI, OVOG LETA PROFITIRA OD SRPSKIH TURISTA: Ne treba vam nikakav test na koronu a jeftino

Što se testiranja tiče, ono nije obavezno niti zahtevano

Grčka i Crna Gora, u strahu od korone ne otvaraju granice za Srbe, pa su mnogi odustali od letovanja u inostranstvu. Ipak, teško je reći da oni najuporniji nemaju alternativu.

Verovali ili ne, ali u ovom trenutku dve zemlje koja dozvoljavaju nesmetani ulazak srpskim turistima su Turska, ali i Albanija! Baš zato i ne čudi što su se mnogi preorjentisali i odlučili da leto 2020. provedu baš u nekom od letovališta ove dve zemlje.

Turska je godinama jedno od glavnih letovališta Srba, međutim mnogi koji su bili u Albaniji imaju dobra iskustva, kada je reč o moru, usluzi, ali i pristupačnim cenama, koje su drastično jeftinije od beogradskih. Takođe, Jonsko more jedno je od najlepših u Evropi, tako da većina nosi dobra iskustva.

Trenutno je u Tursku moguće putovati jedino avionom, jer su drumske granice prema Bugarskoj za naše turiste još zatvorene, a po preporuci Evropske unije.

Što se testiranja tiče, ono nije obavezno niti zahtevano, ni za Tursku, niti za Albaniju. Jedino što je obavezno jeste provera telesne temperature na aerodromu. Kasnije, prilikom prijavljivanja u hotel će turisti popuniti obrazac i izjasniti se o svom zdravstvenom stanju.

Nije zgoreg pomenuti da je u Turskoj zabeleženo ukupno 224.252 zazaženih korona virusom, a da je od posledica Covid-19 do sada preminulo ukupno 5.580 ljudi, dok se njih 1.248 nalazi u kritičnom stanju.

Ipak, zemlja je otvorila svoje granice i trudi se da spasi, što se spasti može u oblasti turizma.

Turski hoteli najčešće nude all inclusive uslugu, a cene su, sa avionskim prevozom od oko 650, pa do oko 1.250 evra u proseku, u zavisnosti od broja zvezdica.

U Albaniju je moguće putovati kolima, i to preko Kosova i Metohije, a većim delom vozi se auto-putem.

(Kurir.rs / Telegraf)

Comments
Loading...