OGLASILA SE DEVOJKA KOJU SU OŠIŠALI JER ŽELI DA SE UDA ZA SRBINA DUŠANA: “Nije me otac šišao, već…” DEVOJKA OTKRILA ISTINU

Kada su saznali za odluku svoje ćerke S. Z. (17) da hoće da se uda za Srbina Dušana J. rodom iz Prokuplja, njeni roditelji, stric i strina, Bošnjaci poreklom iz Travnika, jletos su je u Bezansonu u Francuskoj, ošišali i maltretirali. Njihov čin je zgrozio ne samo Balkan i Francusku već i Evropu.

Sud je nedavno njene roditelje, poslije odbijenog zahteva za azil, proterao iz Francuske i oni su vraćeni u Bosnu, dok su stric i strina, kao azilanti, podnijeli žalbu.

U ekskluzivnoj ispovijesti, za “Novosti”, uz prethodno dobijenu saglasnost svog advokata, nesrećna djevojka je ispričala da suđenjima nije kraj kao i da nije potpuno zadovoljna odlukom Suda.

– Nisam zadovoljna odlukom za mog strica, jer nije kažnjen dovoljno – kaže S. Z. – Još se i pobunio, i podnio žalbu, jer se ne slaže sa kaznom koju je dobio. Zato 26. novembra opet imamo suđenje.

Ona je prethodno poručila da će “istina kad-tad isplivati na vidjelo i da će kad-tad pobijediti”.

– Riječ je o tome što su moji roditelji pričali da me je šišao otac, a u stvari, nije otac, nego stric. Roditelji su htjeli samo da zaštite strica, da ne bi izgubio “papire” u Francuskoj, jer su svakako morali da se vrate u Bosnu – objašnjava S. Z.

– Da, vjenčanje će da bude sljedeće godine. Početkom jula ću da napunim 18 godina i poslije mog punoletstva biće svadbe.

Potvrđuje nam da je radosna što je nisu razdvojili od momka:

– Srećna sam što smo na kraju pobijedili, i što sam ostala sa njim ovdje u Francuskoj!
Porodica joj je sada daleko, neće moći da ih viđa neko vrijeme. O njoj, kao maloletnici, brine socijalna služba.

– Za moje roditelje mi i jeste malo žao i teško, ali ću to ipak da prebolim, poslije svega što sam prošla. Jaka sam bila, i ostaću jaka do kraja. Naročito mi je teško bez moje sestre, jer smo bile mnogo vezane jedna za drugu.

Sada se oporavlja od svega što se dogodilo.

– Trenutno se ne osjećam loše, kao onda kad se sve ovo dogodilo – kaže.

Otkrila  je i da održava vezu sa Dušanom:

– Viđam ga svake nedjelje. To nam mnogo znači!

(Novosti.rs)

Comments
Loading...