Oglasila se Angela Merkel: Poslala poruku celom svetu i navela ŠTA JE NEOPHODNO DA BI SE POBEDILA EPIDEMIJA

Zahvalila se građanima što se pridržavaju restriktivnih mera i pozvala ih da tako nastave

Nemačka kancelarka Angela Merkel ukazala je danas da najnovije brojke u vezi sa infekcijom korona virusa daju povod za nadu, ali pre svega zbog predstojećeg Vaskrsa upozorava da bi se brzo moglo uništiti ono što je postignuto.

– Na početku krize bila sam veoma zabrinuta i upitala sam da li treba mere još pooštriti. Zbog toga sam danas posebno radosna aktuelnim razvojem. Međutim, ne smemo misliti da smo na sigurnom – objasnila je Merkel, dodajući da dalje poostrenje mera nije potrebno.

Kaže da treba ostati koncentrisan na situaciju, jer je ona krhka.

– Trend jeste takav da smo produžili vreme udvostručenja infekcije, ali kada razmišljamo kako da dođemo u iduću fazu, ne znamo kako bi se labavljenje mera odrazilo na situaciju – ukazala je ona.

Naredna nedelja biće nedelja važnih savetovanja i po pitanju popuštanja mera, najavila je na konferenciji za štampu. Sve dok ne bude bilo vakcine ostaju pravila na snazi, kao što je pozdravljanje bez rukovanja. Epidemija, prema njenim rečima, neće nestati sve dok ne budemo imali vakcinu.

– Bila bi rado prva koja bi vam rekla sada je sve kao što je bilo, ali to ne mogu – poručila je ona.

Na kritiku iz Italije Merkel je kazala da postoji jedinstvo oko pitanja da je potrebna solidarnost.

– Nemačka je spremna da pomogne i to će i učiniti, jer je Nemačkoj samo dobro ako je i Evropi tako – ponovila je svoj u više navrata izrečeni stav.

Source Srbija Danas
Comments
Loading...

Kliknite na sliku ispod a zatim se vratite na tekst