NOVO PRAVILO! Od danas ne možete ući u Nemačku bez ovoga…

Ako ulazite u Njemačku iz inostranstva i ako ste boravili u rizičnom području posljednjih 10 dana prije ulaska u Njemačku, obavezni ste ostati u karanteni 10 dana nakon ulaska u zemlju.

Kako bi zdravstveni zavodi bili u stanju kontrolirati poštivanje karantene i preduvjete za izuzimanje od obveze karantene u skladu sa zakonodavstvom Saveznih pokrajina morate ispuniti Digitalnu prijavu ulaska u Njemačku.

Vaši podaci o putovanju i podaci za kontakt bit će proslijeđeni zdravstvenom zavodu koji je nadležan za Vaše mjesto boravka kako bi isti mogao stupiti u kontakt s Vama.

U sljedećim slučajevima ne morate ispunjavati Digitalnu prijavu ulaska u Njemačku:

ako ste samo proputovali kroz rizično područje i niste se nigdje zadržavali,

ako ulazite u Saveznu Republiku Njemačku samo zbog tranzita kroz zemlju,

ako ste u okviru graničnog prometa sa susjednim zemljama boravili kraće od 24 sata u nekom rizičnom području ili ulazite u Saveznu Republiku Njemačku na maksimalno 24 sata ili

ako iz poslovnih razloga ulazite u Saveznu Republiku Njemačku kako biste ste prekogranično prevozili osobe ili robu cestovnim, željezničkim, brodskim ili zračnim putem.

Daljnje informacije o trenutnim zahtjevima za ulazak u Njemačku u vezi s pandemijom COVID-19 i primjenjivim izuzećima od obveze karantene mogu se naći na web mjestima odgovarajuće savezne države.

Odgovore na najčešće postavljana pitanja o novoj digitalnoj prijavi ulaska u Njemačku možete naći na internetskoj stranici Saveznog ministarstva zdravstva.

Molimo provjerite jeste li posljednjih 10 dana boravili u nekom od navedenih rizičnih područja i odaberite ona u kojima ste bili.Digitalna prijava ulaska u zemlju

Comments
Loading...