Take a fresh look at your lifestyle.

NJEMAČKI METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Stižu temperature do 38 stepeni, ali i jako nevrijeme

1,097

Toplinski val se kreće prema Njemačkoj. Temperature će porasti do vikenda, u subotu su na jugu zemlje moguće temperature i do 38 stepeni. No, pazite, ponegdje se predviđaju grmljavine s jakom kišom.

Ljudi u Njemačkoj moraju biti spremni na sunčano vrijeme i vrlo visoke temperature idućih dana, ali i izolirane grmljavine.

Primjerice, Njemačka meteorološka služba (DWD) za ovaj petak u južnoj polovici zemlje prognozira temperature do 32 stepena.

Na sjeveru zemlje će biti malo svježije uz maksimalnih 26 stepeni, a poslijepodne i navečer može mjestimično padati kiša. Večernji pljuskovi mogu se pojaviti i na rubu Alpa.

U noći petka na subotu zadržat će se oblačno vrijeme. Najniže temperature su između 19 stepeni u području Ruhra i deset stupnjeva u Bavarskoj šumi.

Na sjeveru se tijekom dana može nastaviti naoblačenje, ali meteorolozi ne očekuju kišu.

U središnjoj i južnoj Njemačkoj subota će početi sunčano. Tijekom dana na sjeverozapadu i zapadu mogući su izolirani jaki pljuskovi ili grmljavina s jakom kišom.

Temperature na moru od 19 do 23 stepena. U ostatku zemlje vruće do 35 stepeni, na zapadu lokalno i do 38 stepeni.

Prema najavi DWD-a, ljudi, osobito na zapadu i sjeverozapadu, moraju biti spremni na grmljavinsko nevrijeme s jakom kišom u noći subote na nedjelju.

Najniže temperature su između 21 stepen na Gornjoj Rajni i 13 stupnjeva na Sjevernom moru.

U nedjelju ujutro sunce će se pojaviti na mnogim mjestima, a kasnije, meteorolozi na zapadu, srednjem i jugozapadnom dijelu te u Alpama očekuju više oblaka i grmljavine.

Maksimalne vrijednosti su stoga na sjeveru i sjeverozapadu od 19 do 24 stepena, inače između 26 i 34 stepena.