Take a fresh look at your lifestyle.

NJEMAČKA: Zbog čivave Hrvat vrištao po kolodvoru, udario policajca, prijetio…. Morali ga vezati

1,044

U Münchenu na glavnom željezničkom kolodvoru došlo je do incidenta u kojem su glavni akteri bili Hrvat i njegov pas.

Putnici su policiji oko 17.10 sati prijavili da se na međukatu glavnog željezničkog kolodvora, u prostoru ispred sanitarnog čvora, nalazi pas koji jako krvari.

Istraga je pokazala da je 27-godišnja Njemica iz Kemptena svojim njemačkim ovčarom (na povodcu) srela dvoje Hrvata s čivavom (bez povodca) u podnožju stubišta.

Mali pas je prišao velikom i obojica su se počela njušiti. U daljnjem tijeku događaja ovčar je iznenada ugrizao psića, tako da je ostao ležati na tlu, vidno gubeći krv.

Vlasnik čivave, 33-godišnji Hrvat iz Milbertshofena, svom je psu pokušao pružiti prvu pomoć.

S vremenom je postajao sve agresivniji prema 27-godišnjoj vlasnici ovčara. Prijetio joj je riječima, a policajci ga nisu mogli smiriti.

Glasno vrišteći i mahnito gestikulirajući, prišao je policajcima i jednom rukom udario policajca u prsa. Hrvat je tada oboren na tlo i vezan.

Bio je u vidnom šoku i pod utjecajem alkohola od 1,7 promila, a smirio se tek po dolasku u policijsku postaju, te je nakon poduzimanja svih mjera pušten na slobodu.

Njegovu čivavu spasilačka služba je prevezla u Kliniku za životinje. Trenutno nema više informacija o stanju životinje.

Savezna policija istražuje ženu iz Kemptena zbog nanošenja materijalne štete, a 33-godišnjaka zbog pružanja otpora policajcima.

Savezna policija Münchena ističe da propisi željezničkog kolodvora DB propisuju da psi moraju biti na povodcu i ili na drugi način osigurani kada se nalaze u području željezničkih objekata.