Take a fresh look at your lifestyle.

NJEMAČKA: Otkazano 2.200 letova u julu i avgustu

1,478

Lufthansa otkazuje još 2.200 letova tijekom srpnja i kolovoza zbog nedostatka osoblja.

Grupa će “iz sustava izbaciti 2.200 od 80.000 letova u čvorištima u Frankfurtu na Majni i Münchenu”, a moglo bi doći i do promjena u vremenu letova, rekao je u četvrtak glasnogovornik kompanije, potvrđujući izvješće “Bilda” .

Prema riječima glasnogovornika, otkazivanje posebno utječe na domaće njemačke i unutareuropske letove, ali ne i na klasična odredišta za odmor koja su dobro popunjena tijekom praznika.

“Štrajkovi, vremenski događaji i, posebno, povećana stopa korona bolesti sada su dodatno opteretili sustav”, rekao je u četvrtak glasnogovornik Lufthanse.

Proteklih dana bilo je kratkotrajnih bolovanja zaposlenika.

Lufthansa je ranije najavila da će oko 900 letova iz Frankfurta i Münchena biti otkazano u petak, subotu i nedjelju.

Putnici će biti odmah obaviješteni o otkazivanju i, ako je moguće, prebukirani na druge prikladne letove Lufthanse, kako je najavio glasnogovornik.

Alternativno, putnici bi mogli putovati vlakom unutar Njemačke.

“Otkazat će se posebno letovi na kojima se našim putnicima može ponuditi odgovarajuća alternativa putovanja drugim kompanijama ili vlakom.”

Lufthansa nije olako donijela odluku i žali zbog otkazivanja i povezanih neugodnosti za goste, naglasio je glasnogovornik.

No, “konsolidacija plana leta” nezaobilazna je mjera kojom avioprijevoznik želi osigurati veću stabilnost plana leta tijekom cijelog ljeta.

Glasnogovornik je objasnio da se time posebno želi spriječiti preopterećenje postupaka na terenu u vrijeme špice sezone.

Tijekom turističke sezone putnici bi trebali stići u zračnu luku na vrijeme i koristiti digitalne ponude kao što su online prijava i prijava noć prije, savjetuju iz Lufthanse.

Ručnu prtljagu također treba svesti na najnužnije kako bi se izbjeglo dugo čekanje na sigurnosne provjere.