Take a fresh look at your lifestyle.

NAKON LIDLA, AKCIJU PROVELI REWE I NAHKAUF: Kupci su za 5 eura mogli kupiti “posebnu vrećicu” – evo o čemu je riječ

786

Energetska kriza i trenutačno visoke cijene hrane sve više pogađaju mnoge građane u Njemačkoj.

Dok broj ljudi u potrebi i dalje raste, tzv. Banke hrane u Njemačkoj izvještavaju o nedostatku donacija hrane.

Nakon Lidla, solidarnost su pokazali Rewe i Nahkauf. Sudjelovali su u kampanji sredstava pa su od 10. do 22. oktobra kupci mogli kupiti takozvane posebne vrećice za pet eura.

Riječ je o donacijskim vrećicama čiji se sadržaj sastojao od šest namirnica koje su prethodno dogovorene s Tafel Deutschland, dobrotvornom udrugom koja se bavi distribucijom prehrambenih proizvoda kojima istječe rok trajanja.

U vrećicama se mogla pronaći hrana poput riže, tjestenine, krem juhe od rajčice, štapića od pereca, muesli pločica i keksa.

Kupci su vrećicu, koja je težila oko 2,4 kilograma, nakon kupnje mogli staviti u kutiju za kampanju i staviti je na raspolaganje Tafelu.

Nakon razdoblja kampanje, donirani proizvodi šalju se na lokalna distribucijska mjesta humanitarne organizacije. Ukupno je prikupljeno 487.000 vrećica za donacije.

Rewe i Tafel Deutschland surađuju od 1996. Na primjer, Rewe trgovine daju određene namirnice lokalnim bankama hrane koje više nisu prikladne za prodaju.

Međutim, još uvijek su kvalitetne, može ih se jesti i koristiti za one kojima su potrebne.

Kompanija Rewe donirala je dodatnih 200.000 eura u humanitarne svrhe u sklopu kampanje.

Na Facebooku su mnogi korisnici također opisali kampanju kao vrijednu podrške.

Ako ste propustili razdoblje donacija, a još uvijek želite dati doprinos, to možete učiniti online na web stranici Rewe.

Diskont Lidl također je prije nekoliko tjedana lansirao “posebnu torbu”.

Vrećica od 3 eura sadrži voće i povrće koje više nije za prodaju. Prodajom odbačene robe Lidl želi dati doprinos protiv bacanja hrane.