Take a fresh look at your lifestyle.

NA KOJE OLAKŠICE MOGU RAČUNATI STANOVNICI NJEMAČKE?: Evo što sadrži treći paket pomoći

967

Nakon maratonskih pregovora u Njemačkoj donesen je treći paket olakšica za građane. On bi trebao biti kompenzacija za drastična poskupljenja u Njemačkoj.

Rečeno je da treći paket pomoći Koalicije semafor ima ukupnu vrijednost od više od 65 milijardi eura.

Paket pomoći proizilazi iz rezolucije koalicijskog odbora SPD-a, Zelenih i FDP-a, koji je u nedjelju objavljen u Berlinu.

Ovo sadržava treći paket pomoći:

Koalicija želi povećati dječji doplatak za 18 eura

Semafor koalicija želi osjetno rasteretiti obitelji. Dječji bi doplatak trebao značajno porasti, vidljivo je iz u nedjelju predstavljenih rezultata koalicijskog odbora.

Početkom godine trebala bi porasti za 18 eura mjesečno za prvo i drugo dijete.

Energetski paušal za umirovljenike i studente

Umirovljenici će od 1. decembra dobiti jednokratni iznos za energiju u iznosu od 300 eura.

Studenti i pripravnici trebali bi dobiti jednokratnu isplatu od 200 eura, pokazuju rezultati koalicijskog odbora predstavljeni u nedjelju. Za zaposlene već je uvedena paušalna energetska naknada od 300 eura.

Semafor koalicija želi smanjiti cijene struje za osnovnu potrošnju

Prema Semafor koaliciji, ubuduće bi trebala vrijediti snižena cijena za određenu osnovnu potrošnju električne energije. Za dodatnu potrošnju iznad toga, cijena ne bi bila ograničena.

Stižu nove karte za javni prijevoz u cijeloj zemlji

Semafor koalicija želi stvoriti novu kartu za javni prijevoz za cijelu zemlju.

Cilj je raspon cijena između 49 i 69 eura mjesečno, stoji u rezoluciji koalicijskog odbora SPD-a, Zelenih i FDP-a koja je u nedjelju objavljena u Berlinu. Savezne države još moraju pristati na financiranje.

Koalicija želi povećati standardne stope za potrebite

Planiranim uvođenjem građanskog doplatka početkom iduće godine SPD, Zeleni i FDP žele povećati standardne stope za potrebite na oko 500 eura.

Pregovarački maraton u Berlinu

Pregovori su počeli u subotu poslijepodne. Paket ciljanih olakšica planiran je kao kompenzacija za drastična povećanja cijena nakon ruske agresije na Ukrajinu. Sastanku na vrhu prethodili su tjedni rasprava.

Uz Scholza, u pregovorima su sudjelovali vicekancelar Robert Habeck (Zeleni) i ministar financija Christian Lindner (FDP). U Berlini su se okupili i ostali ministri, te čelnici ostalih stranaka.