Take a fresh look at your lifestyle.

LIDL, REWE, ALDI, EDEKA…: U sedam dana u Njemačkoj poskupilo 20 namirnica. Pogledajte skok cijena

965

Cijene u supermarketima i diskontima ponovno rastu i ovog tjedna u Njemačkoj. Poskupile su mnoge namirnice i proizvodi za kućanstvo.

Inflacija ostaje na visokoj razini. Sirovine su i dalje skupe, a popust na spremnike za dizel i benzin je manji. Sve to ima utjecaja na svakodnevni život ljudi.

Posebno u supermarketima i diskontima Nijemci „osjećaju“ više cijene.

Cijene se mijenjaju gotovo tjedno pa u nekim slučajevima zaposlenici moraju mijenjati cijene na policama na tjednoj bazi.

U proteklih sedam dana poskupjelo je više od 20 proizvoda u trgovinama.

U prethodnom tjednu porasle su cijene proizvoda od kvarka i jogurta. Jestivi i nemasni kvark, na primjer, košta 50 centi više.

Proteklih dana ponovno je došlo do usklađivanja cijena proizvoda od sira i krumpira. To uključuje gaudu, sir s maslacem i ementaler.

Kupci moraju platiti i do deset centi više za te proizvode. Brendirani proizvodi od sirnog namaza postali su skuplji za deset centi.

Gouda sir marke “Gut & Gunstig” sada je umjesto 2,59 eura dostupan za 2,69 eura. Za sličan iznos poskupio je i proizvod “Hofburger”, vlastite robne marke Aldi Nord i Aldi Süd.

U Reweu je Ementaler poskupio. Kupci sada plaćaju deset centi više na blagajni. Cijena je porasla sa 2,09 eura na 2,19 eura.

Harzer sir u roli poskupio je u Reweu 40 centi.

Proizvod “Ja” poskupio je na 1,39 eura s 99 centi po pakiranju. U siječnju 2020. cijena je još uvijek bila 79 centi.

Poskupjelo je i smrznuto povrće s maslem . Potrošači sada moraju platiti 6 9 centi za 300 grama. Prije tjedan dana proizvod je koštao 59 centi.

Rewe naplaćuje 1,69 eura za kilogram smrznutog carskog povrća. Prije deset dana cijena je još bila 1,65 eura.

Cijena se povećala za četiri centa. A smrznuti krumpirići također su poskupjeli za deset centi.

Poskupile su i knedle u vrećici za kuhanje. Primjerice kod Edeke iz vlastitog brenda “Gut und Gunstig”.

U poslovnici u Münchenu paket više ne košta 1,19 eura (prethodni tjedan), već 1,29 eura (24. lipnja).

Najjeftinija boca kečapa košta preko 1 euro u Aldi Süd, Aldi Nord, Penny, Rewe, Norma i Lidlu.

U posljednjih nekoliko dana cijena kečapa porasla je za 20 centi na preko 1,05 eura. To vrijedi i za brend “Rich” u Netto Marken-Discount-u.

Proizvod je još prošlog ljeta bio dostupan za 89 centi. Boca je sada dostupna za 1,09 eura.

Tortilla čips je također poskupio deset centi. Na primjer u Reweu. Vrećica tortilla čipsa „Ja“ marke od 99 centi sada je dostupna za 1,19 eura.

Boca špricera od jabuke od pola litre sada više ne košta 75 centi u Aldiju, Reweu, Edeki i Hitu, već 89 centi. To je poskupljenje za 14 centi.

Meso je skuplje i u svim lancima supermarketa i diskonta. Za kilogram miješanog mljevenog mesa sada se navode osnovne cijene od 12 eura do ponekad 22 eura. Odresci su dostupni od 4,45 eura naviše (npr. Rewe, uzgojna klasa 2, oko 450 grama).

U drogerijama su poskupjeli i boje za kosu, dezodoransi i balzami za usne. Ovisno o marki, cijene u ovim kategorijama porasle su za 5 posto.