Take a fresh look at your lifestyle.

HAOS U ZRAČNOJ LUCI NJEMAČKOJ: Znaju li putnici šta se uopće događa dok satima čekaju

1,360

Kaos koji posljednjih dana vlada u Zračnoj luci Frankfurt nije izazvan pojačanim prometom kao u Zračnoj luci Köln/Bonn koja bilježi velik broj putnika zbog početka školskih praznika u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji već drugim čimbenicima.

Zračna luka Frankfurt suočava se s problemima zbog nedostatka osoblja. Putnici su nervozni, nezadovoljni i čekaju satima kako bi preuzeli svoju prtljagu. predali je ili prošli sigurnosnu provjeru.

Britta Thamm je iz Hannovera i za njemačke medije u petak je kazala kako je satima čekala da preuzme svoju prtljagu.

– U šoku sam. Nakon deset sati u zrakoplovu i vremenske razlike od devet sati moram satima čekati na prtljagu.

Znaju li putnici koji čekaju prolazak kroz Zračnu luku Frankfurt što se događa i zbog čega uopće moraju čekati? Ova drskost je nevjerojatna, rekla je Britta Thamm.

Da u Frankfurtu vlada kaos kojeg je Zračna luka Frankfurt sama sebi priuštila kad je kroz pandemiju ko,ronavir,usa otpustila velik broj svojih radnika koji opisuju svoja iskustva.

– Neću uspjeti otići na proslavu vjenčanja u Hrvatsku jer se letovi otkazuju pa moramo uzeti drugi let koji po planu letenja polazi kasnije, napisao je u petak jedan putnik i nekoliko fotografija iz Zračne luke Frankfurt na kojoj se vide putnici koji stoje i čekaju.

Još jedan čitatelj je napisao kako se na prtljagu čeka jako dugo.

– Dugo smo čekali svoju prtljagu, putnika koji putuju i koji žele putovati je jako puno, ali čini se u frankfurtskoj zračnoj luci više nije sve tako brzo kao ranije, rekao je jedan putnik dok je treći napomenuo kako je rezervirao svoj godišnji odmor na kojeg još nije uspio otići zbog gužve u zračnoj luci i otkazanog leta.

Situacija kakva je trenutačno u Zračnoj luci Frankfurt trajat će još tjednima, smatra tajnik sindikata Verdi Christoph Miemietz.

-Preuzimanje prtljage često ne funkcionira i ne očekujemo da će biti bolje u sljedećih nekoliko tjedana.

Nedostaje osoblja, stopa bolovanja je visoka. Novi zaposlenici moraju proći sigurnosnu provjeru i obuku. Za to treba vremena, rekao je Miemietz.