D0KT0R STEVANOVIĆ SE OGLASIO: Ima dobre vesti, OVO SMO SVI ČEKALI DA ČUJEMO! KONAČNO

U Beogradu već drugi dan za redom ne raste broj pacijenata koji se javljaju na pregled zbog sumnje na k0r0na viirus, izjavio je direktor Infe,ktivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović.

Nakon sastanka sa ministrom zdravlja i drugim direktorima k0vid b0lnica, Stevanović je pojasnio da to za Infe,ktivnu kliniku znači da se i dalje javi više od 220, odnosno oko 250 pacijenata za pregled za 24 sata.

“Dobro je što konačno imamo ravnotežu između pacijenata koji zahtevaju prijem na bolničko liječenje i broja otpuštenih pacijenata, što praktično znači da aktivno angažovani kapaciteti nam daju sasvim dovoljno mjesta u bolnicama, dovoljno kreveta u inte,nzivnim njegama za sve opacijente kojima je prijem u bolnicu neophodan”, kazao je Stevanović.

Nažalost, kaže Stevanović, procentualni odnos je i dalje isti, odnosno jedna trećina od svih pregledanih pacijenata koji se pregledaju u prijemno trijažnim centrima zahtjeva bolničko lečenje.

“To je i dalje značajan procenat i među njima je takođe značajan procenat onih sa teškim upa,lama pl,uća, ali za sve njih ima mesta i svi se primaju praktično odmah po uspostavljanju dijagnoze i započinje se propisana terapija”, navodi dr Stevanović. (tanjug)

Comments
Loading...