Take a fresh look at your lifestyle.

BACILI STE SMEĆE IZ SVOG AUTOMOBILA? Kazne su oštre, evo kako je policija kaznila jednog vozača i njegovu suvozačicu

930

Za one koji ne poštuju pravila kad je u pitanju odlaganje smeća iz automobila npr. negdje uz cestu, tijela Europske unije (EU) i nacionalni regulatorni, subjekti iz država članica usvojili su oštre kazne.

O tome svjedoči i nedavni slučaj vozača i suvozačice koji su se odlučili odmoriti iz cestu u Rumunjskoj i očistiti unutrašnjost svog vozila te ga ostaviti negdje uz cestu.

Osim kamera postavljenih posebno za praćenje vozača koji bi se mogli odlučiti na bacanje smeća na odmorištu, u tom trenutku upravo je prolazila policija pa su oboje ubrzo uhvaćeni na djelu.

Na snimci se vidi kako žena stavlja smeće u plastičnu vrećicu, a zatim ga baca u travu.

Policijski službenici su vidjeli što se dogodilo i kaznili vozača i suvozačicu. Uz 1.100 eura kazne policijski službenici su zaplijenili stari Volkswagen Golf.

Lokalna agencija za zaštitu okoliša izrekla je vozaču kaznu od oko 1.000 eura.

Vozač za sada ne može vratiti svoj automobil, a morat će tužbom dokazati da nije prekršio zakon, ali tek nakon što se podmire kazne.

U Njemačkoj svaka savezna zemlja ima svoj katalog kazni za one koji se odluče automobil očistiti od smeća i ostaviti ga negdje uz cestu.

Kazne se kreću od 10 pa do 2.000 eura a ako uz cestu ostavite veliku količinu smeća, to vas može koštati i do 50.000 eura.

Kolike su i za kakav prekršaj vezan uz odlaganje smeća u njemačkim saveznim zemljama, možete pogledati na linku OVDJE